Velitelství ANBU a Oinin jednotek
+5
Goku
Faito Dansaku
Shinobi
Anbu
Hitomi Yamada
9 posters
Naruto Stories: Go on - Revival :: RPG hra :: NS - Revival :: Herní místnosti :: Mizu Renmei :: Kirigakure
Strana 3 z 5
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Velitelství ANBU a Oinin jednotek
First topic message reminder :
Budova, kterou znají pouze členové ANBU a Oinin jednotek a Mizukage. Nedoporučuji ji hledat, dlouho byste v ní nepřežili ^^
Budova, kterou znají pouze členové ANBU a Oinin jednotek a Mizukage. Nedoporučuji ji hledat, dlouho byste v ní nepřežili ^^
Hitomi Yamada- Hachidaime Mizukage
- Počet příspěvků : 849
Re: Velitelství ANBU a Oinin jednotek
Čas ubiehal príšerne pomaly, no mne zjavne nevadilo. Sedel bezpohybu ešte niekoľko hodín od poslednej zmienky. Tmou sa rozliehal len zvuk, ktorý vydávala maska počas filtrovania jedu z dychu. Neraz som zatvoril oči a vyčkával. Bolo tu fakt ležérne ticho, nikto sa ani len nepohol. Všetko tu bolo pokojné. Nezvyk. Pamätal som si na tie časy, keď tu bolo rušno, vždy bolo niečo na práci. Ale tento štýl života, len sedieť a vyčkávať ma už prestával baviť.
Už bolo dosť vyčkávania.. pomyslel som si po dlhokáncej chvílke. Ruku som zatisol v päsť, na čo mi popraskali hánky a následnej sa tento postup opakoval aj na druhej ruke. Rúčky na kreslách som pevne stihol, čo následovalo ich zprašťanie. Pomaly som sa postavil a rozhliadol sa po tejto tme. Rukou som si šúchol po ramene kabáta. Jemne ho poupravil na sebe a zatvoril oči. To však netrvalo dlho, roztvoril som oči a dal som sa do činu. Po podlahách sa ozýval dunivý zvuk mojich kanád. Počas svojho pohybu som zistil, že tu nie je nikto. Aspoň nikto na očiach, každý bol niekde zašitý. Pomalým krokom som sa vydával po uličkách Veliteľstva. Hotový labirint. Chvíľu som zrakom sledoval či niekoho nezahliadnem, no nestalo sa tak. Čo mi len potvrdilo to, čo som sa rozhodol spraviť. Bolo toho vážne dosť. Musel som odtiaľto vypadnúť, zhnil by som tu čakajúc na niečo. Práve preto som opustil Veliteľstvo a uličkami som splynul v dave ľudí.
Už bolo dosť vyčkávania.. pomyslel som si po dlhokáncej chvílke. Ruku som zatisol v päsť, na čo mi popraskali hánky a následnej sa tento postup opakoval aj na druhej ruke. Rúčky na kreslách som pevne stihol, čo následovalo ich zprašťanie. Pomaly som sa postavil a rozhliadol sa po tejto tme. Rukou som si šúchol po ramene kabáta. Jemne ho poupravil na sebe a zatvoril oči. To však netrvalo dlho, roztvoril som oči a dal som sa do činu. Po podlahách sa ozýval dunivý zvuk mojich kanád. Počas svojho pohybu som zistil, že tu nie je nikto. Aspoň nikto na očiach, každý bol niekde zašitý. Pomalým krokom som sa vydával po uličkách Veliteľstva. Hotový labirint. Chvíľu som zrakom sledoval či niekoho nezahliadnem, no nestalo sa tak. Čo mi len potvrdilo to, čo som sa rozhodol spraviť. Bolo toho vážne dosť. Musel som odtiaľto vypadnúť, zhnil by som tu čakajúc na niečo. Práve preto som opustil Veliteľstvo a uličkami som splynul v dave ľudí.
~Presun~
Gunji- Počet příspěvků : 17
Akuma Saito
Po dokončených zkouškách jsem byl poslán na toto místo, do centrály všech ANBU jednotek a Oininů, toto místo mělo být na mnoho let mým pracovištěm, lépe řečeno základnou.
Těšil jsem se na to, v naší rodině bylo tradicí, že se mladí a zkušení Shinobi již stávali ANBU, byla to něco jako zkouška dospělosti našeho klanu, v našem klanu bylo jen opravdu málo lidí, kteří výcvikem neprošli.
Když dojdu ke dveřím centrály, dívám se chvíli na budovu, nebyl jsem tu sám, šel jsem sem s ostatními úspěšnými a hlavně s ANBU jednotkami, které nás předtím trénovali. Sám bych toto místo najít nikdy nemohl, bylo ukryté a jeho lokaci neznal každý. Úchvatné, žil jsem tu tak dlouho a nikdy jsem na tuto budovu nenarazil, přestože jsem jako dítě prolozil celou Kirigakure. Zhluboka jsem se nadechl a udělal krok vpřed směrem ke dveřím, nechtěl jsem se cpát mezi všemi, tak jsem se chvíli opřel o zábradlí u dveří a čekal jsem, až se ti nedočkavci nasoukají dovnitř a až pak jsem vešel dovnitř.
Můj první dojem z interiéru byl poněkud chladný, betonové zdivo, pár zamřížovaných oken, skřínky pro členy ANBU a výdejní místnost, v této místnosti si každý, kdo vstoupil do ANBU vybral vybavení, které mu bylo přiděleno. (Pokud to nevadí, vycházím z Anime, kdyby byl problém, post klidně smažu.)
Tak jsme tu všichni začali s vybíráním přidělené výbavy, jež obsahovala výstroj a masku, popřípadě Tanto. Bylo nás tu dost, takže se mi jen párkrát podařilo vidět Keiga, ale nedal jsem nic znát, stále jsem se tvářil nepřítomně, zkrátka jakoby jsem byl myšlenkami úplně jinde. Jak plynul čas a fronta se krátila, dostal jsem se i já konečně na řadu.
Vyfasoval jsem výstroj jako každý a k tomu masku, maska měla tvář kočky.
Ihned jsem si šel sednout na volné místo a nasoukal jsem se do zbroje, kterou jsme dostali, Tanto jsem nedostal, ale to vůbec nevadilo, stejně jsem měl na spodní části zad připevněnou katanu, kterou jsem však moc nepoužíval, byla to spíše památka na to, proč vlastně toto všechno dělám.
Když jsem již byl ve zbroji, v ruce jsem již jen třímal masku, byla to poměrně krátká chvíle, než jsem si jí nasadil, ale mě přišla jako století. Byl jsem nervózní, nasazením masky prakticky začínal nový život, život v anonymitě, bez tváře. Zahodil jsem již vše, co jsem měl, posledním krokem bylo zbavit se toho posledního, co mi dosud patřilo, vzhled. Ruka mi k obličeji jela skoro sama, až jsem se divil. První dotek masky a tváře zprvu chladil, ale cítil jsem se velice příjemně, cítil jsem hrdost sám na sebe, tohle byla chvíle, na kterou každý člen mého klanu vždy čekal. Můj bratr se sem nejspíše nedostane, nemá na to předpoklady, je jiný než všichni z našeho klanu, je takový, jakým jsem byl předtím i já, než jsem ztratil sám sebe.
"Nii-san... nyní Tě nebudu moct dále hlídat, dávej na sebe pozor... ve Světě je tolik nenávisti, které budeš muset čelit... to ale nás ANBU nečeká, na pana, který je NIKDO žádná nenávist nečeká... Kangae, postarej se o něj, já se postarám o bezpečí toho, co tak miluješ, o bezpečí vesnice!" Řekl jsem si v duchu a stoupl si do pozoru vedle ostatních nových ANBU, čekajíc na další rozkazy.
Akuma Saito- Buntaichō
- Počet příspěvků : 390
Šel jsem spolu s "davem" k centrále. Ztratil jsem se mezi nimi a stal jsem se takovou šedou osobou. Nikdo mě nezajímal a o nikoho jsem se moc nestaral, protože se mi hlavou honila jedna jediná otázka: Udělal jsem dobře? Je todle opravdu cesta, kterou bych se měl ubírat?
Upřímně řečeno, dokud jsem neměl ten kratičký rozhovor s Mizukagem, tak jsem na svým zaměřením dlouho váhal, ale on mi pak dodal jakousi... odvahu, do toho jít a zkusit to. Věděl jsem o sobě, že jsem odolný, přizpůsobivý, všímavý, že se mám většinou na pozoru a že jsem dobrý zabiják, ale zvládnu splnit každou misi, kterou mi přidělí, aniž bych přišel o život? To se teprve uvidí...
Todle chování u mě bylo normální. Často jsem o sobě pochyboval, právě těsně před důležitými okamžiky a tréning anbu, nebo první mise, mi přišli VELICE důležité. Jediný moje štěstí bylo, že s adrenalinem tydle pochybnosti mizeli.
Nějak jsem si ani nevšiml, že už jsem uvnitř centrály. Prostě jsem byl tak moc zamyšlený, že jsem nějak nevnímal tu cestu, kterou jsme absolvovali. Naštěstí jsem věděl, kudy se sem jde, protože už jsem tu jednou byl, když jsem předával zástupci velitele vzkaz od Mizukageho(tenkrát jsem to hledal snad půl dne...).
Provlekli nás těma ponurejma prostorama až do zbrojnice, kde sme vyfasovali vybavení. K mojí oblibě tam bylo fajnový šedý brnění, se zapošitejma plátama. To jsem si samozřejmě vzal, ty jejich katany jsem zdvořile odmítl, na to já moc nejsem, masku jsem si vzal taky a ještě jsem si doplnil ZVN.
Takto jsem zhruba vypadal, když jsem si oblékl brnění i masku.
Za pasem jsem měl jako obvykle svoje krátké meče, jednou pouzdro ZVN, další dvě pouzdra na nohách.
Uvědomil jsem si, že sem v tom zmatku ani nezahlídnul Akumu. Teď, když jsme tu byli všichni v maskách, ho už určitě nepoznám.
Postavil jsem se k ostatním a čekal na další pokyny.
Upřímně řečeno, dokud jsem neměl ten kratičký rozhovor s Mizukagem, tak jsem na svým zaměřením dlouho váhal, ale on mi pak dodal jakousi... odvahu, do toho jít a zkusit to. Věděl jsem o sobě, že jsem odolný, přizpůsobivý, všímavý, že se mám většinou na pozoru a že jsem dobrý zabiják, ale zvládnu splnit každou misi, kterou mi přidělí, aniž bych přišel o život? To se teprve uvidí...
Todle chování u mě bylo normální. Často jsem o sobě pochyboval, právě těsně před důležitými okamžiky a tréning anbu, nebo první mise, mi přišli VELICE důležité. Jediný moje štěstí bylo, že s adrenalinem tydle pochybnosti mizeli.
Nějak jsem si ani nevšiml, že už jsem uvnitř centrály. Prostě jsem byl tak moc zamyšlený, že jsem nějak nevnímal tu cestu, kterou jsme absolvovali. Naštěstí jsem věděl, kudy se sem jde, protože už jsem tu jednou byl, když jsem předával zástupci velitele vzkaz od Mizukageho(tenkrát jsem to hledal snad půl dne...).
Provlekli nás těma ponurejma prostorama až do zbrojnice, kde sme vyfasovali vybavení. K mojí oblibě tam bylo fajnový šedý brnění, se zapošitejma plátama. To jsem si samozřejmě vzal, ty jejich katany jsem zdvořile odmítl, na to já moc nejsem, masku jsem si vzal taky a ještě jsem si doplnil ZVN.
Takto jsem zhruba vypadal, když jsem si oblékl brnění i masku.
Za pasem jsem měl jako obvykle svoje krátké meče, jednou pouzdro ZVN, další dvě pouzdra na nohách.
Uvědomil jsem si, že sem v tom zmatku ani nezahlídnul Akumu. Teď, když jsme tu byli všichni v maskách, ho už určitě nepoznám.
Postavil jsem se k ostatním a čekal na další pokyny.
Keigo Nakagami- ANBU
- Počet příspěvků : 279
Opět k vám přišel velitel ANBu. Ostatní vás nahnali do jedné řady a velitel si vás prohlédl.
"Gratuluji. Teď jste se stali ušima a očima kageho a ochránci vesnice. Vaším úkolem budou defenzivní a informační věci jako obrana hradeb, špionáž, potlačování zločinu."
Před každého z vás přistálo pouzdro a v něm několik svitků.
"Během následujících dní se budete učit všechna jutsu, která ovládají ANBu. Pokud nahlásíte, že se jdete učit techniku, budete osvobozeni od tréninku a bude vám přidělen jeden starší ANBu. Mezi učením a spaním ale bude probíhat intenzivní trénink fyzičky, taktiky a týmové spolupráce. Závěrem bude tréninková mise a pak ještě jedna, kterou započne vaše služba coby ANBu.
Dotazy?"
//Jelikož trénujete "se senseiem", naučíte se všechny techniky do 5ti dní od učícího postu. Byl bych rád, kdybyste napsali co nejvíc technik, leč některé budete mít započítané automaticky (například pečeť rozkládající vaše tělo po smrti).
Techniky se můžete učit tady.
"Gratuluji. Teď jste se stali ušima a očima kageho a ochránci vesnice. Vaším úkolem budou defenzivní a informační věci jako obrana hradeb, špionáž, potlačování zločinu."
Před každého z vás přistálo pouzdro a v něm několik svitků.
"Během následujících dní se budete učit všechna jutsu, která ovládají ANBu. Pokud nahlásíte, že se jdete učit techniku, budete osvobozeni od tréninku a bude vám přidělen jeden starší ANBu. Mezi učením a spaním ale bude probíhat intenzivní trénink fyzičky, taktiky a týmové spolupráce. Závěrem bude tréninková mise a pak ještě jedna, kterou započne vaše služba coby ANBu.
Dotazy?"
//Jelikož trénujete "se senseiem", naučíte se všechny techniky do 5ti dní od učícího postu. Byl bych rád, kdybyste napsali co nejvíc technik, leč některé budete mít započítané automaticky (například pečeť rozkládající vaše tělo po smrti).
Techniky se můžete učit tady.
Faito Dansaku- Kyuudaime Mizukage
- Počet příspěvků : 1130
// Techniky, které si můžete zapsat ihned po sepsání 5-10ti řádků do podpisu:
http://naruto.wikia.com/wiki/Body_Elimination_Technique
Techniky, ke kterým napíšete daný počet řádků výcviku a jsou povinné pro splnění ranku ANBu:
http://naruto.wikia.com/wiki/Time_Reversal_Technique
http://naruto.wikia.com/wiki/Temporary_Paralysis_Technique
http://naruto.wikia.com/wiki/Hiding_with_Camouflage_Technique
(poslední technika je poskytnuta díky vykradení Iwagakure)
Do postu taktéž můžete zapsat, že vám byla přidána pečeť na jazyk, která zabraňuje prozrazení ANBu základny a obranného systému vesnice.
Po dovršení ranku ANBu bude ještě přidáno několik technik pro zájemce na post Oinina.
http://naruto.wikia.com/wiki/Body_Elimination_Technique
Techniky, ke kterým napíšete daný počet řádků výcviku a jsou povinné pro splnění ranku ANBu:
http://naruto.wikia.com/wiki/Time_Reversal_Technique
http://naruto.wikia.com/wiki/Temporary_Paralysis_Technique
http://naruto.wikia.com/wiki/Hiding_with_Camouflage_Technique
(poslední technika je poskytnuta díky vykradení Iwagakure)
Do postu taktéž můžete zapsat, že vám byla přidána pečeť na jazyk, která zabraňuje prozrazení ANBu základny a obranného systému vesnice.
Po dovršení ranku ANBu bude ještě přidáno několik technik pro zájemce na post Oinina.
Tréning techniky eliminace těla
Stál jsem tam v pozoru a přebíral si svitky s technikami, poslouchal instrukce a pod maskou jsem se usmíval. Todle bylo přesně to, co jsem potřeboval pro svoje zlepšení. Tvrdej tréning, drill, buzerace, dozor, přísnej režim. Né že bych byl masochista, ale věděl jsem, že sám nikdy nedosáhnu takových výsledků, jako když dělám pod tlakem.
Když jsme dostali svitky, přesunuli nás všechny do jedné veliké místnosti. Byla to tělocvična, bez oken, jen se dvěmi dveřmi, ventilací, klimatizací, topením a světly. Tušil jsem, že klimatizace a topení tu nebudou z důvodu pohodlí, ale naopak nepohodlí. Bude s nimi nejspíš možno upravit teplotu v místnosti do extrémních podmínek, ve kterých pak budeme trénovat. A za těmi dalšími dveřmi bylo podle mě vybavení do tělocvičny.
Předstoupil před nás jeden ANBU a vybídl nás, ať se posadíme. Všichni jsme tak učinili, s dostatečným rozestupem, a čekali jsme na další pokyny.
"Nyní se všichni naučíte techniku zničení vlastního těla. Tuto techniku použijete, pokud se dostanete do situace, ze které již není úniku. Když vás chytěj a budou chtít odvést k výslechu, nebo vám po cestě z mise dojdou síly a vy v důsledku zranění už nebudete schopni dál pokračovat a budete pronásledováni, použijte právě tuto techniku a zabijete se. Vlastně spíš zničíte své tělo. Pokud zemřete, i tak bude vaše tělo ihned zničeno. Tato technika je totiž spjata s vaší vůlí žít. Když se této vůle vzdáte, technika se aktivuje a vaše tělo se rozloží tak, že po něm nezbyde vůbec nic.
To, co musíte udělat, je pozorně sledovat mé ruční pečetě, které dělám a pak je zopakujete. Toť vše. Ručními pečetěmi aktivujete techniku a ta se spojí s vaší životní vůlí a každou buňkou v těle. Až to uděláte... no řekněme, že poznáme, pokud tu někdo příliš často pomýšlí na smrt... doporučuju tydle myšlenky raději vynechat.
Tak, jdeme na to."
Řekl a začal před námi pomalu skládat pečetě. Všichni jsme ho bedlivě pozorovali a opakovali jsme pečetě po něm. Bylo jich opravdu hodně, ale díky tomu, že jsme je dělali pomalu, to snad nikdo nezvrtal.
V momentě, kdy jsme doskládaly pečetě, jsme všichni pocítili enormní úbytek chakry, zamotala se nám hlava a padli jsme na zadky, jak se nám z toho zamotala hlava.
"Vydechněte si chvíli a pak se vrhněte na trénování." Řekl ANBU a odešel.
Teď mě zrovna napadlo, jestli je v naší skupině i Akuma, nebo jestli šel s jiným cvičitelem.
Tréning Kanashibari no Jutsu
Ještě chvíli jsem seděl na zemi a studoval jsem svitky, které jsem obdržel při vstupu. Sakra... Genjutsu. Já neumim genjutsu! Jak se to mám asi naučit?!
Rozhodl jsem se tu techniku nechat až na konec, protože jsem fakt nevěděl, jak si s tím poradím. Některý z ANBU mi určitě pomůže, ale nevím, jestli mám zrovna pro genjutsu vlohy.
Začal jsem tedy číst jiný svitek, tentokrát pečlivě a pozorně. Byla to technika ranku D, jednalo se o techniku Kanashibari no Jutsu, která měla na chvíli kompletně paralizovat klidně i skupinu nepřátel. Problém byl, že byla zřejmě jednoduchá na prolomení. Myslim, že s mým ninjutsu budu rád, když udržim jednoho genina, co právě vylezl z akademie... no uvidíme, jak mi to půjde.
Pokrčil jsem rameny a začal jsem studovat potřebné pečetě a učit se je na zpaměť. Nevím jestli jsem to pochopil správně, ale ruční pečetě mi měli pomoct nasměrovat chakru a s ní spoutat nepřítele, tak, aby se nemohl pohnout. Množství chakry, které na to budu muset použít nejspíš záviselo na fyzické síle protivníka, který se bude snažit techniku přetlačit.
Pečetí bylo málo a nebyli příliš složité, takže jsem se je naučil poměrně rychle, ale nějak jsem nevěděl, jestli tu techniku máme zkoušet na svých spolubojovnících, nebo jestli máme vyrazit třeba někam ven a zkusit poutat třeba zvířata.
Jeden ze starších ANBU zřejmě viděl, že si nevím rady a tak mi přišel na pomoc. "Přemejšlíš na čem si to natrénovat, že? S tím ti pomůžu. Nejdřív aby si věděl, do čeho jdeš, použiju tu techniku na tebe. Pak se ti s ní bude líp pracovat. KANASHIBARI!" Název techniky na mě vyštěknul tak rychle, že jsem z leknutí nadskočil ze sedu, v tom ale udělal pečetě tak rychle, že jsem ani neviděl, které použil a já zůstal jako zkoprnělý stát na špičce pravé nohy, v takovém polodřepu a ještě tak pitomě přikrčen, že už teď mě z toho všechno bolelo. Chtěl jsem mu říct, ať mě pustí, ale ani pusou jsem nemohl hýbat.
On tam jen stál a očividně se na mě soustředil. "Teď usměrňuju tok chakry kolem tvého těla, zhušťuju ji víc a víc, aby si se nemohl ani pohnout, ale pořád tě s ní držím na místě."(Nepředstavujte si prosím, že kolem mého těla září ta modrá chakra a poté mě, abych se nemohl pohnout. Todle prostě není nijak vidět, jen tam stojím na místě, neschopen se pohnout.)
Chvíli jsme takhle setrvali několik minut. S technikou jsem se pral, pokoušel jsem se ji silou přetlačit, ale nebylo to nic platné. Noha na které jsem stál se mi už třásla a svaly na ní, se mi stahovali do křeče. Najednou technika povolila a já jsem se sesunul k zemi. "No a o tom to je." Řekl a přišlo mi, že se pod maskou usmívá.
"Kanashibari no Jutsu!" Zavrčel jsem na něj a složil jsem pečetě. Očividně nebyli dost rychlé, protože ANBU se stihl postavit do obranného postoje, ve kterém měl dokonalou rovnováhu a mohl takhle stát třeba půl dne. Taky se ale mohl dobře zapřít a téměř hned se mu podařilo pohnout rukama, potom udělat pomalý krok dopředu a furt se přibližoval. Já nemohl dělat nic jiného, protože jsem se musel soustředit na chakru kolem něj. Snažil jsem se jí pořád zhušťovat a kompletně ho zadržet, ale ani jsem ho nezpomalil a tím jak se pohyboval, mě hrozně vyčerpával. Nakonec jsem už techniku neudržel, uvolnil jsem ji a kdybych se tomu ANBU nevyhnul, tak by naběhl rovnou do mě. Takhle kolem mě jen poběhl, narovnal se a pokynul mi rukou, ať to zkusím znovu.
Složil jsem pečetě. "Kanashibari no jutsu." Řekl jsem, teď už s rozvahou a začal jsem se soustředit na usměrnění své chakry kolem toho ANBU a na to, aby ho co nejvíce obalovala a zabraňovala mu v pohybu.
Sice mu to trvalo o chvíli déle, ale stejně nakonec opět pohnul pažemi a rozešel se pomalu směrem ke mě. Přitvrdil jsem, začal jsem do techniky dávat více chakry a ještě víc jsem se soustředil na koncentraci. Už byl skoro u mě, ale pak jsem si všiml, že trochu zpomalil. Musel jsem udělat krok zpět, abych mezi námi vytvořil větší odstup, ale jakmile jsem se hnul, tak se naopak začal ANBU hýbat rychleji a vzdálenost se mezi námi zkracovala, až dokud nebyl a umě a nechytil mě pod krkem.
Já jsem techniku uvolnil a zkusil jsem to znovu. Udělali jsme mezi sebou znovu rozestup a já znovu udělal pečetě a použil techniku poutání. Tentokrát jsem zaznamenal menší zlepšení. ANBU se teď posouval velice pomalu, ale když jsem se pokusil couvnout, tak znovu zrychlil. Když jsem couval opravdu pomalu, pohyboval se stejně rychle jako já a když jsem se pokusil poodběhnout, tak jsem jutsu neudržel vůbec. Následovalo několik dalších pokusů a já už byl opravdu unavený a ten ANBU nejspíš taky.
"Dej si pauzu, pak to zkuíme znovu... Nepředstavuj si chakru jako vodu, nebo třeba vzduch, který se snažíš ztlačit. Představ si ji jako svoji ruku, která mě sevře. Chakra je energie. Tvoje energie. Tak s ní musíš takhle zacházet." Řekl mi ANBU, ale já jen nepřítomně kývl. Upřímně, ninjutsu nikdy nebyla moje oblíbená parketa. Já jsem prostě vždycky radši držel v ruce zbraň a spolíhal na svoje tělo, než na svoji... vnitřní sílu.
"Vstávej, pokračujem. Nemám a tebe celý den." Řekl mi ANBU, já jen přikývl, vstal a zkusil jsem to znovu.
Složil jsem pečetě, vyřkl název techniky a představil jsem si, že chakra je moje další ruka, chytá toho ANBU, svírá ho a nepustí. ANBU jakoby zkameněl. Viděl jsem, jak se jeho pohled pod maskou změnil. Nejspíš mu to dalo hodně úsilí, ale kývl na mě hlavou. Trochu se mu zacukali ruce i nohy, ale já jsem přitvrdil "sevření" a už se nepohnul. Teď jsem se pokusil udělat krok dopředu, směrem k němu. Měl jsem před sebou jednu ruku, kterou jsem dělal půlku pečetě tygra a druhou rukou jsem si sáhl pro měč. Moje koncentrace ale očividně polevila a ANBU se pohnul a couvl. Pokusil jsem se dělat svoje pohyby jakoby automaticky, abych se na ně nemusel příliš soustředit a věnoval se plně technice, ale vždy, když jsem se pohnul jsem povolil koncentraci a ANBU se mohl pohnout.
Takhle jsme se přetahovali opravdu dlouho. Pořád se mi nedařilo se k němu dostat a nakonec jsem jutsu uvolnil, abych si trochu odpočinul. K mému překvapení se ANBU sesunul k zemi. Doběhl jsem k němu a chtěl jsem mu pomoct vstát, ale on jen gestem ruky naznačil, ať zůstanu na místě.
"Jsem v pořádku. Jen jak jsem couval, tak si mě zmrazil zrovna v momentě, kdy jsem byl jednou nohou na patě a druhou na špičce a chytla mě křeč. To bude dobrý, jen mi dej chvíli na promasírování."
Řekl a začal si mnout lýtko. Taky jsem si všiml, že leží na boku, takže možná chytil křeč i do hýžďovýho svalu, ale na to jsem se ho ptát nechtěl. Byl jsem rád, že mám chvíli oddych a můžu zase nabrat trochu sil.
Potom co jsme si oba trochu odpočali, jsme to zkoušeli ještě několikrát. Teď jsem se hlavně snažil udržet koncentraci i při pohybu. Vždycky jsem ho chytil svou technikou a pokoušel jsem se dostat k němu co nejblíž. Už jsem se lepšil a vypadalo to nadějně...
Složil jsem pečetě. "Kanashibari no jutsu." Řekl jsem a spoutal jsem svého sparring partnera. Potom jsem se pomalu vydal směrem k němu, sáhl jsem pro meč, tasil jsem a naznačil jsem sek na krk. Pak jsem uvolnil techniku.
"Jsem mrtev." Řekl spokojeně ANBU. "Výborně. Sice jsem byl už hodně unavený a s opravdovým soupeřem to nebudeš mít ani zdaleka tak jednoduché, ale myslím si, že až přijde čas, tak to provedeš perfektně i během souboje. Teď vypadni na fyzickej tréning a neflákej se mi tu, nebo tě tam dokopu."
Řekl mi a jsem jen sbalil svitky a vydal se do druhé tělocvičny a fyzické cvičení.
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Trénink techniky Eliminace těla
Jakmile se i opozdilci dostali do řady díky schopnostech starších ANBU, přišel opět velitel, který si nás prohlížel a mluvil k nám, zatímco jsme sledovali, jak k nám přilétají svitky, ve kterých jsou techniky, které se máme naučit. Ohnu se pro ně jako všichni ostatní a pomalu si je začnu pročítat, přemýšlejíc nad tím, kterou se naučím jako první, než mi však dali na výběr, již jsme byli nahnáni do cvičiště. Jak se tak na mě mačkali ostatní, uvědomil jsem si, že jsem tu vlastně jediný s touto výškou a věkem, všichni byli větší než já, byl jsem mezi nimi trpaslík.
V tělocvičně jsme se posadili, jak si starší ANBU přál a poslouchal jsem jeho slova, která jsem si vryl hluboko do paměti. "Takže pokud to dobře chápu, dokud budu mít vůli žít, technika mě nezabije, nebo spíše nezničí... a jako mrtvý nemám žádnou vůli k životu, protože již nemám vůli žádnou k ničemu. Jednalo se spíše o nějakou modifikaci těla, že to po nás i zbytky uklidí..." Zamyslel jsem se, ale pak jsem se zase soustředil na ANBU, který pomalu, ale jistě začal skládat pečetě, které jsem po něm napodoboval, díky pomalosti jsme to stíhali poměrně všichni, dokonce i já!
Nebyla to jednoduchá technika, pečetí byla velká řada, ale nakonec se mi podařilo všechny doskládat, i když jsem byl předtím poměrně při síle, i po těch zkouškách, již jsem se tak necítil. Cítil jsem, jak mi došlo rychle větší množství chakry, což také způsobilo to, že se mi zamotala hlava, kdybych už předtím neseděl, nejspíš by mě toto určitě uzemnilo. Každopádně jsem se položil i tak na zem a zhluboka dýchal, rychle jsem potřeboval nabrat trochu sil zpět, čekalo mě velké množství práce!
Trénink Meisagakure no Jutsu
Jakmile jsem nabral sil, okamžitě jsem vyhopl na nohy a pustil se do čtení další techniky, kterou byla technika "Meisagakure no Jutsu". "Hmm, ninjutsu, je dobré nějaké ovládat, ale nebyla to moje specializace, tou byla Genjutsu, ve kterých jsem opravdu vynikal, lépe řečeno jsem patřil mezi nejsilnější mládež z klanu Saito, Rin to štěstí neměl." Řekl jsem si v duchu a při vzpomínce na bratra jsem se pod maskou jemně usmál. Bylo to tu, nadešla chvíle, abych se naučil moji novou techniku.
Sedl jsem si do tureckého sedu a začal zkoumat techniku a její pečetě, když v tom ke mě došel jeden ze starších ANBU a díval se na mě, jak mi to jde. Když viděl, že ne tak dobře, jak bych si přál, sedl si do tureckého sedu naproti mě a začal mluvit.
Meisagakure no Jutsu, vybral si opravdu náročnou techniku, navíc je pro nás v Kirigakure celkem nová, byla dovezena z Iwagakure, poté co padla ona i Tsuchikage... No, ale již ji ovládám a mohu ti s ní dobře pomoct. Je to vlastně jednodušší, než to vypadá.... Řekl ANBU, který mi poté začal vysvětlovat principy této techniky, včetně jejich nevýhod a rizik, na která jsem si musel dávat pozor, jinak byla tato technika bezúčelná. Jen jsem poslouchal a na konci řekl: Hai, sensei! I když to chvíli trvalo, čím dál tím více jsem si opakoval rady, které jsem od "Senseie" dostal a začal skládat pečetě, opravdu jsem se snažil, ale i tak jsem párkrát zklamal, stalo se mi, že mi zmizela třeba jen hlava nebo ruka, ale nezmizel jsem celý.
Až po hodině tréninku se mi však povedlo tuto techniku začít ovládat, už jsem se uměl zneviditelňovat celý, avšak stávalo se, že mi tato technika občas selhala a nebo na chvíli přestala fungovat jak má a já se opět objevil... nyní však stačil jen trénink a tuto techniku jsem zcela jistě ovládl. Moje ambice se pomalu, ale jistě začali naplňovat...
Trénink Kanashibari no Jutsu
Jakž takž jsem dokončil trénink kamufláže, nebylo to nic lehkého, snad nejnáročnější technika, která tu vůbec byla, ale i tak jsem ji z části již ovládat dokázal. Zajímalo mě, jak se vede Keigovi, pravdou je, že jsem spíš doufal, že mě díky mé výšce najde on, protože věděl, že jsem nejmladší přijatý ANBU tohoto výběru. Sensei tu byl však stále pro mě a když jsem svitek s kamufláží vyměnil za nový svitek, začal se smát. Nevěděl jsem, čemu se směje, fakt mě to zajímalo a tak jsem se zeptal. ANBU sensei, čemu se smějete, povězte mi to prosím... Řekl jsem klidně, ale zároveň v mém hlase šla cítit zvídavost, to věru ano.
Já jen, že jsi celkem zvláštní kluk, začneš s tou nejtěžší technikou a jdeš na ty lehčí.... většina lidí to dělá naopak, jen to mě tak trochu rozesmálo... teď mě poslouchej, vysvětlím ti i tuto techniku. Objasnil mi sensei to, čemu se smál, i když jsem to nechápal, přišlo mi logické začít s co nejtěžší, aby to pak mohl být jen lehčí, to přeci dávalo smysl ne? Nebo jsem opět myslel jinak, než ostatní. Kromě toho mi také začal vysvětlovat princip této techniky a také její slabinu, kterou je čas, jak dlouho tato technika působí. Zároveň mi však i oznámil, že když se v této technice bude zlepšovat, technika sama bude silnější a udrží nepřítele v paralýze déle. Nejdříve jsem si myslel, že jde o Ninjutsu, protože to tak na mě opravdu působilo, podobnou techniku ovládal totiž i otec, avšak možná to byla ta stejná, její název nikdy neříkal, ne nahlas. Styl sedu jsem nyní změnil, lépe řečeno změnil jsem ho na postoj. Chtěl jsem u této techniky stát. Pečetě jsem díky svému pamatováku a poměrně velké chytrosti do hlavy natloukal poměrně rychle, ale pečetě nejsou vše, důležitá je i koncentrace chakry a její ovládání, to však hrálo do mých karet, při Genjutsu bylo ovládání chakry protivníka základem, bez toho žádné genjutsu nefunguje, to je holý fakt. Jediné, co mi teď zbývalo, bylo přenést stejný princip na sebe, ovládat tok chakry, nejen do mozku, ale hlavně do rukou, ve kterých byla sepjatá poslední pečeť.
Kanashibari no Jutsu! Zaznělo mi z úst a techniku jsem použil proti senseiovi. Toho však tato technika nezastavila na moc dlouho, maximálně vteřina, to však bylo sakra málo. Hej, ANBU nováčku, abys měl motivaci a přinutil své tělo k tomu, aby se mu tato technika povedla, budu se tě pokaždé snažit praštit do břicha, jediná šance, jak se ráně vyhneš je paralyzování mě na dostatečně dlouho... připrav se! Řekl mi sensei a okamžitě praštil, toto jsem doopravdy nestihl, avšak otřepal jsem se a začal skládat pečetě na druhý pokus u této techniky, opět se mi nepovedlo jej zastavit na tak dlouho, aby síla jeho úderu doopravdy vyprchala, takže jsem schytal druhou ránu a opět mě to dostane o pár kroků vzad, jelikož couvám. Takto to šlo stále, než jsem byl pár kroků od stěny, ke které jsem skoro docouval. Byl jsem celá dolámaný a věděl jsem, že další rána bude bolet více, protože při ní narazí do zdi a mohl by dostat i otřes, mozku, kdyby se to úplně nepovedlo. Zhluboka jsem dýchal a již s instinktu jsem skládal pečetě. Rána se blížila, já však doskládával poslední pečeť.
Kanashibari no Jutsu! Ozvalo se bolestivě z mých úst, když to se můj protivník ocitnul v paralýze, která trval snad zatím nejdéle, což bylo deset sekund, bylo to dost, alespoň pro začátek, s dobrým společníkem za deset sekund stihne i cíl zabít.. Padl jsem na kolena a poté se dostal až na čtyři, bolel mě celý člověk, ale i tak jsem se cítil jako vítěz...
Výborně, nevím, jak se jmenuješ, ale máš předpoklady k tomu být dobrým ANBU, zbývá ti poslední technika, kterou se dnes budeš učit, tou poté končíme a jdeš trénovat fyzičku a boj zblízka, ten ANBU potřebuje také, nemůžeš se spoléhat jen na Ninjutsu a Genjutsu... Řekl ANBU sensei a pomohl mi se dostat k místu, kde leželi i moje ostatní svitky. Termínem pomohl bylo myšleno, že mě zvedl a žduchal do mě zezadu, abych tam došel po svých...
Trénink Jigyiaku no Jutsu
Když mi sensei pomohl k poslední technice, která mě čekala, radostí se mi objevil úsměv na tváři. Konečně moje odvětví, ve kterém vynikám, genjutsu. Nepočítal jsem s tím, že by mi tato technika mohla zabrat příliš dlouho, pečetí nebylo mnoho a techniku a její využití mi opět vysvětloval sensei. Tohle byla první technika, na jejíž učením jsem se doposud věru těšil. Přestože ANBU sensei mluvil, civěl jsem do toho svitku a pilně se snažil zapamatovat si správné pořadí pečetí, technika mohla být velice oblíbená, hlavně proto, že stále existují lidé, jako Kangae, kteří si nevšímají detailů, pouze svých cílů a tato technika mohla pomoct lidem, jako jsem já, tedy ANBU. Tyto důležité informace, kterých si třeba normální člověk nevšímá mohou být pro nás pokladem. Jakmile domluvil, jen jsem se na něj podíval a kývnul jsem hlavou. Moje Kekkei Genkai mi dávalo poměrně velkou výhodu při používání Genjutsu, ale pravdou je, že do této techniky jsem své Kekkei Genkai zapojit nemohl, nebylo jak. Naštěstí i tak to byl můj talent a ne jen Kekkei Genkai, co mi umožňovalo Genjutsu používat.
Sensei, jsem připraven použít tuto techniku okamžitě, žádný trénink, jsem si jist, že to zvládnu na první pokus, prosím, věřte mi, já to dokáži, zvládnu to i s tím zbytkem chakry, který mi zbývá! Řekl jsem poměrně dost nadšeně, z mého hlasu vyřazovala jistota. Jestli někdo měl zvládnout tuto techniku, pak jsem věřil tomu, že to budu já. Ninjutsu nebyla tak úplně má parketa, rozhodně jsem v ní byl nejhorší ze všech Geninů, co byli v Kirigakure, ale plánoval jsem to nyní změnit, při tréninku jako ANBU jsem chtěl nabrat trochu zkušeností i z tohoto odvětví, i když ne moc, nemám na to talent, ale to neznamená, že se v něm nemůžu těžkou prací vylepšit.
Dobrá, začneme tedy, pojď a získej z mých vzpomínek potřebné informace, hledej vzpomínku, kterou jsem získal ve válce, popíšeš mi jí do detailu... Řekne nejistě ANBU sensei, není si jistý tím, že by bylo možné tuto techniku napoprvé ovládnout zcela dokonale, ale já jsem věřil, že to dokáži, byla to moje šance k ukončení tohoto tréninku, lépe řečeno této části tréninku. S vypjetím sil jsem došel pár kroků k senseiovi, vedle kterého jsem si stoupnul, jelikož in seděl, stačilo mu poté jen položit ruku na hlavu, nemusel jsem se k němu nijak šplhat, byl o dost větší než já, ale to tu skoro všichni, ale já to bral spíše jako svojí výhodu. Složím všechny pečetě a ruku položí senseiovi na hlavu. "Jigyiaku no Jutsu" Ozvalo se mi v hlavě a pomocí svého talentu jsem se mi podařilo alespoň z 80% tuto techniku provést správně. Ocitnul jsem se v hlavě senseie, viděl jsem jeho mysl jako jakou si knihovnu, ze které jsem si vybral vzpomínky, týkající se války... bylo to však jednoduché, byla tu jen jedna, byla to vzpomínka na boj v jeskyním komplexu, zde jsem si to velmi dobře pamatoval i já... snažil jsem se zapamatovat co nejvíce detailů, ale jelikož moje technika nebyla provedena dokonale, často byli tyto detaily zamlžené nebo rozostřené. Ani tato technika nemohla trvat věčně, ukončil jsem jí, jelikož mi již prostě nezbývali síly. Pustil jsem hlavu senseie a udělal pár kroků vzad, přičemž jsem zavrávoral, dosáhl jsem svého limitu, víc toho nyní neudělám, ale alespoň jsem získal nějaké informace, které jsem odprezentoval senseiovi, který jen uznal přikývl a poté promluvil.
S trochou tréninku budeš brzy tuto techniku umět, chce to jen trénovat, trénovat, trénovat... což mi připomíná... mazej na fyzický trénink, tady jsme u konce! Zakřičel na mě sensei a hodil po mě dvě pilulky, nejspíše na doplnění chakry, sundal jsem si tedy masku, abych je mohl pozřít, stejně tu už nikdo nebyl, byl jsem poslední a tablety spolkl. Avšak hned poté mě sensei chytil zezadu za vlasy a moji hlavu tím otočil směrem vzhůru. Byl opravdu silný, za pomocí druhé ruky mi otevřel ústa, i když jsem zprvu kladl odpor a položil mi palec na jazyk. Ten začal pálit a zvedal se od něj oblak kouře.
Poslední věc, kterou ode mě získáváš... pečeť, kdyby jsi chtěl nebo tě někdo nutil říct, kde se nachází centrála... neboj se, nic víc... až přijde čas, poznáš, jak technika funguje, ale raději se modli, ať se nic takového nestane. Dodá sensei a pustí mě. Já si nasadím masku a poté se na něj podívám. Síly se mi vracely, ale jazyk stále trochu pálil.
Arigato, sensei, nyní jdu trénovat fyzičku, jak jste mi poručil... Řeknu a poté odcházím za ostatními do druhé tělocvičny...
Akuma Saito- Buntaichō
Důstojník ANBu
"Dobře..." řekl novým členům a dodal: "Pokud vám některé techniky nejdou, nevadí, doučíte se je později. Teď se jděte vyspat, zítra se zaměříme na trénink fyzičky.
Další den vás vzbudili klasickým nástupem, po kterém následovala snídaně a nástup na plac.
Ke každému z vás byl přidělen jeden ANBu.
"Budete si zkoušet techniky, chvaty a údery na zneškodnění nepřítele. Ne, nejsme tak dobří jako Hyuuga klan, ale když někoho správně trefíte, už se stejně nezvedne. To ostatní je jen vata..." řekl důstojník a začali jste.
"V první fázi půjde o údery a kopy. Pamatujte, že nejde jen o pěsti a nárty..."
Důstojník se postavil před figuranta a začal naznačovat.
"Existují útery dlaní - ty sice rozloží váhu a jsou o něco slabší, než úder pěstí, ale jsou rychlejší díky menšímu počtu použitých svalů. Údery dlaní tedy vedou většinou na citlivá místa, jako krk, brada, solar. Taktéž jsou lepší, pokud si potrpíte na kryty a odklony rukama..."
Instruktor se psotavil o něco dál, abyste viděli.
"Podobně fungují kopy koleny. Kop kolenem je rychlejší, ale pozbývá úhlové rychlosti. Proto je nejlepší na vykolejení soupeře, na zbavení ho rovnováhy a jistoty. Vede se do slabin, do břicha, do čéšky, kdo se trefí. Teď si vyzkoušejte pár úderů pěstí, dlaní a pár kopů na vašich figurantech."
Instruktor začal obcházet mezi vámi a kontrolovat vás.
"Dobře..." řekl novým členům a dodal: "Pokud vám některé techniky nejdou, nevadí, doučíte se je později. Teď se jděte vyspat, zítra se zaměříme na trénink fyzičky.
Další den vás vzbudili klasickým nástupem, po kterém následovala snídaně a nástup na plac.
Ke každému z vás byl přidělen jeden ANBu.
"Budete si zkoušet techniky, chvaty a údery na zneškodnění nepřítele. Ne, nejsme tak dobří jako Hyuuga klan, ale když někoho správně trefíte, už se stejně nezvedne. To ostatní je jen vata..." řekl důstojník a začali jste.
"V první fázi půjde o údery a kopy. Pamatujte, že nejde jen o pěsti a nárty..."
Důstojník se postavil před figuranta a začal naznačovat.
"Existují útery dlaní - ty sice rozloží váhu a jsou o něco slabší, než úder pěstí, ale jsou rychlejší díky menšímu počtu použitých svalů. Údery dlaní tedy vedou většinou na citlivá místa, jako krk, brada, solar. Taktéž jsou lepší, pokud si potrpíte na kryty a odklony rukama..."
Instruktor se psotavil o něco dál, abyste viděli.
"Podobně fungují kopy koleny. Kop kolenem je rychlejší, ale pozbývá úhlové rychlosti. Proto je nejlepší na vykolejení soupeře, na zbavení ho rovnováhy a jistoty. Vede se do slabin, do břicha, do čéšky, kdo se trefí. Teď si vyzkoušejte pár úderů pěstí, dlaní a pár kopů na vašich figurantech."
Instruktor začal obcházet mezi vámi a kontrolovat vás.
V tělocvičně jsem se dnes rozhodl pro tréning zad a ramen, jelikož ruce, prsa a nohy dneska dostali už dost zabrat.
První bylo za potřebí se protáhnout. Udělal jsem několik hmitů, ohýbal jsem záda a prsty se dotýkal země, visel jsem na žebřinách, abych uvolnil ramena, rozpažoval jsem a tak podobně.
Potom jsem došel k hrazdě a začal jsem dělat přítahy. S nadhmatem na prsa a potom za krk, s podhmatem jsem se vždycky dotknul bradou tyče. Odcvičil jsem na každý tento cvik čtyři serie po deseti.
Po hrazdě jsem se vrhnul na dolní kladku, kde jsem si nastavil váhu padesát pět kilogramů a začal jsem veslovat. Taktéž čtyři serie po deseti.
Potom jsem se vrhnul na ramena, tlaky s dlouho tyčí, předpažování s jednoručkama, rozpažování s jednoručkama(což je cvik i na záda) a zvedání dlouhé tyče k bradě.
Pak už nás vyhnali do postelí, takže jsem si jenom došel rychle pro nějaký maso a vařený vejce, snědl jsem to, vykonal hygienu a koupel a šel jsem spát.
Ráno nás probudili nelidsky brzo. Vyrovnali jsme se do lajny, postavili se do pozoru a vyslechli si rozkazy. Todle se mi bude líbit.
Pomyslel jsem si spokojeně a vyrazil jsem na tréningový plac. Vyfasoval jsem svého figuranta, což byl ANBU skoro stejně vysoký jako já, s poměrně mohutnou postavou(nijak extrémně, ale oproti ostatním, včetně mě, to bylo trochu poznat).
Poprosil jsem ho, aby mé útoky pečlivě vykrýval a žádný zásah mi nedal zadarmo. Zadrmolil něco jako "spolehni se", ale moc jsem mu nerozuměl.
Zvedl, ruce, já též a začali jsme. Přisunul jsem se k němu a zaútočil jsem jen tak "na oko" otevřenou dlaní na jeho nos. On pochopitelně zkusil rukou můj útok odrazit, ale v tom momentu jsem ho chytil za zápěstí(když není ruka v pěsti, jde to udělat poměrně slušně, pokud to má člověk natrénované) a úderem druhé ruky jsem se pokusil ho udeřit do loketního kloubu. ANBU mě ale jedním mocným kopem kolene trochu rozhodil a donutil mě ustoupit o krok zpět.
Já jsem toho zkusil využít a dokud byl na jedné noze, patou jsem naznačil kop na koleno a ten už by byl úspěšný. ANBU na mě kývl a pokračovali jsme.
Vyrazil jsem na něj a zahájil jsem sérii direct úderů levou rukou na obličej, abych ho rozptýlil. On je zkušeně vykrýval, ale potom jsem vystřídal directy jedním hákem(pravačkou) a když při krytu mého útoku odhalil solar, naznačil jsem na něj úder otevřenou dlaní(levou). On můj úder odrazil druhou rukou, ale já jsem pravačku spodním obloukem procpal pod jeho krytem a otevřenou rukou s nataženými prsty, jsem ho těmi prsty bodnul pod bradu(jen jsem to naznačil).Po takovémto útoku dochází ke křeči,která se přenese i na jazyk, který se zatáhne(sroluje) a ucpe dýchací cesty.
To se tomu ANBU očividně nelíbilo. I když jsem ho nezasáhl silou, asi byl dotčen a věděl, že todle by ho ze souboje vyřadilo. Čapnul mě pod krkem, druhou rukou mě chytl za loket, podkopl mi nohu a srazil mě na zem. Já jsem mu ale chytil ruku, kterou mě držel pod krkem za zápěstí, dal jsem si ji mezi nohy(ty jsem si opřel-jednu o rameno, druhou o jeho záda), svůj podbřišek jsem využil jako těžiště a začal jsem mu ruku páčit. Chvíli přitvrzoval sevření, ale když jsem se prohnul víc v pase, asi usoudil, že bude lepší mě pustit, než si nechat zlomit ruku. Povolil sevření, já jsem ho pustil, on vstal, sebral se a odešel.
Pokrčil jsem rameny a šel jsem trénovat zákeřné údery na panácích. Seky hranou ruky na krční tepny, údery otevřenou dlaní na nos, ohryzek, nebo solar, kopy patou do čéšky, kolenem do rozkroku a na solar, mističkou(vytvořenou rukou) na uši, bodal jsem do očí, bouchal do ledvin, přesně mířenými ranami jsem se jediným kloubkem na pěsti strefoval do panákova spánku a pak jsem si trénoval ještě jeden speciální útok.
Ten spočíval v tom,že jsem naplno propnul ruku, švihnul jsem s ní ve vodorovném oblouku co nejvíce dozadu a potom jsem stejným švihem vpřed udeřil panáka z boku do oblasti krku, velice blízko páteři. Dopadová plocha byla hrana vřetení kosti. Byl to velice silný a smrtící úder(okamžitě láme vaz, v případě správného provedení),který byl ale velice náročný na provedení a použití. Ale jelikož se můj panák nemohl bránit, přeštípl jsem vejpůl špalíček(cca 10cm v průměru), který symbolizoval panákův krk.
Já byl spokojený, ale tušil jsem, že ostatní nebudou rádi, že jim tu likviduju figuríny...
První bylo za potřebí se protáhnout. Udělal jsem několik hmitů, ohýbal jsem záda a prsty se dotýkal země, visel jsem na žebřinách, abych uvolnil ramena, rozpažoval jsem a tak podobně.
Potom jsem došel k hrazdě a začal jsem dělat přítahy. S nadhmatem na prsa a potom za krk, s podhmatem jsem se vždycky dotknul bradou tyče. Odcvičil jsem na každý tento cvik čtyři serie po deseti.
Po hrazdě jsem se vrhnul na dolní kladku, kde jsem si nastavil váhu padesát pět kilogramů a začal jsem veslovat. Taktéž čtyři serie po deseti.
Potom jsem se vrhnul na ramena, tlaky s dlouho tyčí, předpažování s jednoručkama, rozpažování s jednoručkama(což je cvik i na záda) a zvedání dlouhé tyče k bradě.
Pak už nás vyhnali do postelí, takže jsem si jenom došel rychle pro nějaký maso a vařený vejce, snědl jsem to, vykonal hygienu a koupel a šel jsem spát.
Ráno nás probudili nelidsky brzo. Vyrovnali jsme se do lajny, postavili se do pozoru a vyslechli si rozkazy. Todle se mi bude líbit.
Pomyslel jsem si spokojeně a vyrazil jsem na tréningový plac. Vyfasoval jsem svého figuranta, což byl ANBU skoro stejně vysoký jako já, s poměrně mohutnou postavou(nijak extrémně, ale oproti ostatním, včetně mě, to bylo trochu poznat).
Poprosil jsem ho, aby mé útoky pečlivě vykrýval a žádný zásah mi nedal zadarmo. Zadrmolil něco jako "spolehni se", ale moc jsem mu nerozuměl.
Zvedl, ruce, já též a začali jsme. Přisunul jsem se k němu a zaútočil jsem jen tak "na oko" otevřenou dlaní na jeho nos. On pochopitelně zkusil rukou můj útok odrazit, ale v tom momentu jsem ho chytil za zápěstí(když není ruka v pěsti, jde to udělat poměrně slušně, pokud to má člověk natrénované) a úderem druhé ruky jsem se pokusil ho udeřit do loketního kloubu. ANBU mě ale jedním mocným kopem kolene trochu rozhodil a donutil mě ustoupit o krok zpět.
Já jsem toho zkusil využít a dokud byl na jedné noze, patou jsem naznačil kop na koleno a ten už by byl úspěšný. ANBU na mě kývl a pokračovali jsme.
Vyrazil jsem na něj a zahájil jsem sérii direct úderů levou rukou na obličej, abych ho rozptýlil. On je zkušeně vykrýval, ale potom jsem vystřídal directy jedním hákem(pravačkou) a když při krytu mého útoku odhalil solar, naznačil jsem na něj úder otevřenou dlaní(levou). On můj úder odrazil druhou rukou, ale já jsem pravačku spodním obloukem procpal pod jeho krytem a otevřenou rukou s nataženými prsty, jsem ho těmi prsty bodnul pod bradu(jen jsem to naznačil).Po takovémto útoku dochází ke křeči,která se přenese i na jazyk, který se zatáhne(sroluje) a ucpe dýchací cesty.
To se tomu ANBU očividně nelíbilo. I když jsem ho nezasáhl silou, asi byl dotčen a věděl, že todle by ho ze souboje vyřadilo. Čapnul mě pod krkem, druhou rukou mě chytl za loket, podkopl mi nohu a srazil mě na zem. Já jsem mu ale chytil ruku, kterou mě držel pod krkem za zápěstí, dal jsem si ji mezi nohy(ty jsem si opřel-jednu o rameno, druhou o jeho záda), svůj podbřišek jsem využil jako těžiště a začal jsem mu ruku páčit. Chvíli přitvrzoval sevření, ale když jsem se prohnul víc v pase, asi usoudil, že bude lepší mě pustit, než si nechat zlomit ruku. Povolil sevření, já jsem ho pustil, on vstal, sebral se a odešel.
Pokrčil jsem rameny a šel jsem trénovat zákeřné údery na panácích. Seky hranou ruky na krční tepny, údery otevřenou dlaní na nos, ohryzek, nebo solar, kopy patou do čéšky, kolenem do rozkroku a na solar, mističkou(vytvořenou rukou) na uši, bodal jsem do očí, bouchal do ledvin, přesně mířenými ranami jsem se jediným kloubkem na pěsti strefoval do panákova spánku a pak jsem si trénoval ještě jeden speciální útok.
Ten spočíval v tom,že jsem naplno propnul ruku, švihnul jsem s ní ve vodorovném oblouku co nejvíce dozadu a potom jsem stejným švihem vpřed udeřil panáka z boku do oblasti krku, velice blízko páteři. Dopadová plocha byla hrana vřetení kosti. Byl to velice silný a smrtící úder(okamžitě láme vaz, v případě správného provedení),který byl ale velice náročný na provedení a použití. Ale jelikož se můj panák nemohl bránit, přeštípl jsem vejpůl špalíček(cca 10cm v průměru), který symbolizoval panákův krk.
Já byl spokojený, ale tušil jsem, že ostatní nebudou rádi, že jim tu likviduju figuríny...
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Než jsem došel do druhé tělocvičny, slyšel jsem již z té první tělocvičny pronikavý hlas důstojníka, měl jsem pocit, že to byl ten, co nás učil techniku eliminaci těla, ale jist jsem si nebyl, možná to nebyl on, možná tento přišel až teď někdy. Rozkaz byl se jít vyspat, což jsem plánoval s potěšením splnit, neboť unavený to jsem byl, náročný trénink, opravdu náročný dnes za sebou mám a trocha odpočinku a načerpání sil nemohlo uškodit, mě rozhodně ne.
Unaveným tempem jsem se doloudal zpátky na místo odkud jsme přišli, nemohl jsem najít místo noclehárnu, kterou mi pomohl najít až dav, jako vždy jsem se snažil být ve všem první a jako vždy se mi to nikdy úplně nepovedlo. Schoval jsem se za sloup a jakmile první vlna lidí přišla, připojil jsem si na konec toho štrůdlu z lidí. Každý krok byl čím dál tím víc do hlubin a do hlubin, byli jsme jistě pod zemí. Ze stropu kapala voda, na rozích trocha plísně a bylo velmi chladno, nebyli to zrovna podmínky, které by vyhovovali ke spánku, ale co se dalo dělat, nejspíš to byla součást výcviku, v jakých podmínkách dokážeme nocovat. No každopádně i my jsme došli konce své cesty.
Ten, co nás sem vedl , otevřel na konci dlouhých schodů dveře a my jsme vešli dovnitř, vypadalo to tu podobně, jako při cestě sem, akorát zde nebyla plíseň a byla tu ventilace, což bylo fajn, neboť i sem mohl proudit čistý vzduch. Všichni se rozeběhli k postelím, jednalo se o palandy. Rozhodl jsem se, že nejrozumnější by bylo zabrat si vrchní místo, protože kdyby se postel rozbila, padal by jsem já na něj, ne on na mě. "To byl poměrně těžký den,úplně cítím, že i přes ty pilulky na mě pořádně doléhá únava, které jsem docílil usilovným trénováním a učením nových technik." Řekl jsem si v duch, zatímco jsem si sundával masku, zbroj a nechal jsem si na sobě jen to, co jsem na sobě měl předtím, než jsem nafasoval zbroj. Vše jsem položil na noční stolek toho pode mnou, ten ho tam měl také, takže stůl byl naprosto přeplněný výbavou. Než jsem však zalezl do postele, šel jsem se umýt, kupodivu teplá tekla, zatím. Sprchoval jsem se chvíli, ale připadalo mi to jako velice dlouhá doba. Stále jsem zpracovával myšlenky a vzpomínky ze dneška, stalo se opravdu mnoho věcí a stále ho zajímalo to, čím Keigo oslnil vůdce ANBU, aby se sem dostal. Keigo byl beze sporu opravdu silný Genin, troufám si říct, že z Kiri prakticky nejsilnější, ale jeho schopnosti jsem stále hodnotil na útoky v prvních liniích a ne ve stínech, inu je pravda, že k tomu určitě měli a to sakra dobrý!
Jakmile jsem vypnul sprchu, vylezl jsem, sebral jsem si svoje odložené věci a rovnou si oblékl nové spodní prádlo a k tomu tilko, v tom jsem dnes plánoval spát.
Spousta lidí už spala a já jsem si opět všiml Keiga, avšak šel jsem rovnou ke své posteli a spát, čekal mě náročný den.
Když nás ráno vzbudili, okamžitě jsem stál na nohou v pižamu a v pozoru, dokonce ve svém spacím oboru. Byli jsme vyzváni k tomu, abychom se převlékli, nasnídali a šli rovnou na trénink. Všichni souhlasně řekli "Hai!". Okamžitě jsem běžel ke svým osobním věcem a navléknul jsem se do veškerého mého oblečení, včetně zbroje a kočičí masky. Opět jsem cítil ten úžasný pocit inkognita. Byla to ochrana, ale zároveň také břímě. Vše totiž má svá pro a proti, tak to prostě je, tak funguje náš Svět, nic není bez slabiny nebo nevýhody.
Jakmile jsme dosnídali, došli jsme všichni co nejrychleji na plac, kde jsme se seřadili a hleděli na instruktora. Zapomněl jsem zmínit, že každého z nás se ujal jeden ANBU. Instruktor nás poučoval o tom, jak a kam máme útočit v případě přímého napadení nepřítele, jak máme používat ruce a jak nohy, všechno, co říkal dávalo smysl a nevypadalo to tak složitě. Měl jsem za sebou nějakou tu praxi v boji zblízka, ale v porovnání s chvaty, které zde používali to bylo vskutku nic.
"Jasně, chápu, takže mám místo pěstí používat dlaně a na překvapení nepřítele používat koleno v těsné blízkosti, pravdou bylo, že kdybych měl trochu lepší kondici a svaly by mi to dovolovali, mohl bych dokopnout až na bradu nepřítele, čímž bych kolenem mohl zasadit konečný úder, bohužel na to moje tělesné proporce nestačí, musím trénovat! " Řekl jsem si v duchu a podíval jsem se na své ruce, nyní to měli být zbraně schopné odrovnat většinu Geninů a také některé Chuniny, pochyboval jsem, že na tuto taktiku bych dokázal uhnat i Jouniny. Spolu s tím přiděleným ANBU jsem šel k figuríně a chvíli jsem se na ní jen díval.
"Takže je to tady, trénink začíná, vzhůru do toho!" Řekl jsem si v duchu a pustil jsem se do té ohavné figuríny. Rány se na ní střídali opravdu velmi rychle, když neútočila dlaň, útočilo koleno, když ne koleno, utočila dlaň, mířil jsem na místa, která nám doporučil instruktor, ale pravdou bylo, že i tak jsem nedosahoval výsledků, jakých dosahovali ostatní, moje rychlost se jim mohla rovnat, avšak síla úderů byla na mnohem nižší úrovni, než ta moje. Věděl jsem, že moje taijutsu nebude nikdy na smrtící úrovni, byl jsem spíš ten, co se postará, aby ten, co taijutsu ovládá neměl problémy, dá se říct, že jsem se považoval spíše jako podporu. Ve svém boji jsem se spíše spoléhal na zbraně a Jutsu než na pěsti a nohy. No dělal jsem co se dalo, bojoval jsem tak, jak nejlépe jsem mohl. Občas mě i ten ANBU zastavil a dal mi radu, kterou jsem si pokaždé bral hluboko k srdci. Trénoval jsem u toho dvě hodiny, než se mi podařilo dosáhnout alespoň částečného úspěchu. Panáka jsem nezničil, zato se mi na něm povedlo udělat pár pěkných šmouh, které půjdou jistě velice špatně umýt. Celý orosený od potu jsem se podíval na ANBU, stojícího vedle mě, ten okamžitě promluvil, jakmile jsem zastavil. Viděl, že mě to celkem znavilo, tak stejně jsem viděl, že v Taijutsu nebudu jeden z nejlepších, protože ostatní již většinou končili.
Dám ti ještě jednu radu... nikdy nekonči, dokud tvůj protivník není poražen... dodělej ho, jen ať se roztříští! Zakřičel na mě. Neměl jsem rád, když na mě někdo křičel, ale jelikož on byl autorita, měl jsem povinnost jej nyní beze slova uposlechnout. Otočil jsem se a se zuřivostí, ale zároveň s poměrně velkou přesností. Plánoval jsem udělat "jeden zátah". Jednalo se o údery na jeden nádech. Pravdou je, že to znělo nelogicky, ale prakticky se to používalo lépe, než to znělo, čím déle jsem na jeden zátah bušili, tím intenzivněji útoky naráželi do figuríny. Podstatou bylo to, že tím, že jsem nedýchal a držel jsem jeden nádech v sobě jsem v sobě zvyšoval adrenalin. ( Nevím jak se to jmenuje přesně, ale tento cvik jsme dělali pravidelně v boxu. )
Netvalo to moc dlouho, maximálně pár sekund, než jsem vydechl a poslední úder narazil na solár figuríny, odkud se figurína nakřápla a šířila se ještě o kousek dále, neváhal jsem však, jednalo se o poslední údery. Provedl jsem kop z otočky a figurínu jsem prokopnul naskrz v oblasti soláru. Sice jsem ji celou nezničil, ale i tento úder by byl smrtelný. Nejdřív jsem měl nohu zaseknutou chvíli uvnitř, ale nakonec jsem jí vyprostil z dřevěné figuríny a čekal, co řekne instruktor.
Akuma Saito- Buntaichō
Uslyšel jsem několik tupých, rychle za sebou jdoucích ran a se zájmem jsem zvedl hlavu. Nějaký mladík(soudě podle výšky a stavby těla) tam bušil do figuríny technikou "poslední dech". Znal jsem ji, i když jsem ji nikdy pořádně nevyužíval.
Poslední dech tomu říkal můj dědeček, protože po použití této techniky se stal její uživatel prakticky nepoužitelný, protože si pak připadá, jako by se mu měli rozskočit plíce a další minuty souboje by pro něj byli opravdu těžké, jelikož by pořádně nemohl popadnout dech. Né nadarmo se vždy s každým úderem vydechuje.
Výhoda však byla v síle této techniky. Pokud by byli všechny údery mířené na solar plexus, nejspíš by ho to zničilo a pokud na žebra, tak by nejspíš odskočili od hrudní kosti, nebo by popraskali. Málo kdy se ale naskytne prostor k tomu, využít celý nádech, většinou protivník ustoupí, nebo si hrudník zakryje.
Pak jsem viděl, jak panák puknul a ten kluk ho pak rozkopnul. Pak mi to došlo. Nikdo menší, tu vlastně nebyl. Ten ANBU je Akuma.
Počkal jsem, jestli se podívá mím směrem a pokud ano, zvednu ruku a vztyčím palec. Kde se to naučil?...
Vrtalo mi hlavou. Dál jsem se ale neflákal, přistoupil jsem k další figuríně a dál jsem nacvičoval eliminační pohyby.
Poslední dech tomu říkal můj dědeček, protože po použití této techniky se stal její uživatel prakticky nepoužitelný, protože si pak připadá, jako by se mu měli rozskočit plíce a další minuty souboje by pro něj byli opravdu těžké, jelikož by pořádně nemohl popadnout dech. Né nadarmo se vždy s každým úderem vydechuje.
Výhoda však byla v síle této techniky. Pokud by byli všechny údery mířené na solar plexus, nejspíš by ho to zničilo a pokud na žebra, tak by nejspíš odskočili od hrudní kosti, nebo by popraskali. Málo kdy se ale naskytne prostor k tomu, využít celý nádech, většinou protivník ustoupí, nebo si hrudník zakryje.
Pak jsem viděl, jak panák puknul a ten kluk ho pak rozkopnul. Pak mi to došlo. Nikdo menší, tu vlastně nebyl. Ten ANBU je Akuma.
Počkal jsem, jestli se podívá mím směrem a pokud ano, zvednu ruku a vztyčím palec. Kde se to naučil?...
Vrtalo mi hlavou. Dál jsem se ale neflákal, přistoupil jsem k další figuríně a dál jsem nacvičoval eliminační pohyby.
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Jak se rozhlížím, kde je inspektor, nedaří se mi jej nalézt a čekat na něj nehodlám, trénink musel pokračovat, abych stihl vyladit i tento bojový styl, používaný ANBU jednotkami nebo dobře vycvičenými uživateli taijutsu. Nebyl jsem v taijutsu přeborník, to jsem o sobě věděl, ale také jsem věděl, že statisticky dojde v každém souboji minimálně k jednomu střetu zblízka, takže bylo potřeba trénovat.
Jak jsem tak sledoval, jak se daří ostatním, všiml jsem si, že jeden z ANBU si mě všimnul a vztyčil palec. Chvíli jsem přemýšlel, kdo by to mohl být, když v tom mi došlo, že by to měl být nejspíše Keigo, neboť nikdo jiný z nováčků mě tu neznal a starší ANBU mě za celou tu dobu, co tu trénuji nikdy takto nepochválili, nikdy neudělali žádné kladné gesto... vlastně, žádné gesto.
"Keigo byl v taijutsu a kenjutsu poměrně dobrý, jestli mě paměť nešálí..." Pomyslel jsem si v duchu a vybavil jsem si jeho akrobatické kousky při válce a také jsem si vzpomněl na zkoušky k ANBU, které si poctivě vydřel, narozdíl ode mě, který je pošmelil tak, aby prošel a cvičil co nejdéle. Kiseki mě podcenil, stejně jako Kangaeho, kterého však vyřadila spíše jeho psychická stránka, než-li jeho fyzická.
"Možná by mi mohl pomoct s tréninkem Taijutsu..." Řekl jsem si v duchu a vydal se směrem k němu. ANBU, který chodil se mnou však zůstal u figuríny, kdyby ne, stejně bych mu řekl, ať tam počká, tady jsem ho nyní nepotřeboval.
Pomalu dojdu ke Keigovi a sleduji, jak ničí další figurínu, podle mě byl on na trénink ten pravý, oba jsme se od vidění již znali a navíc, zkrátka ve dvou se trénuje vždy lépe. Umm, Ohayo... vidím, že jsi nadaný v Taijutsu, no jak jsi mohl vidět, já ne... mohl bych Tě poprosit o pomoc? Co takhle přátelský sparing? Koneckonců, praxí se naučíš nejvíce že? Řekl jsem klidně a docela potichu. Chtěl jsem s ním na přátelský souboj, neboť jsem mohl pochytat pár jeho pohybů a také sledovat jeho pohyby, to se u stojícího protivníka ani moc pohybovat totiž nemusíš, kdežto v boji mnohem více. Chtěl jsem s ním potrénovat a pokud to bylo v mých silách, pomoct mu na oplátku také v mém oboru, on jej sice nevěděl, protože jsem se tím nahlas přímo nikde nechlubil, ale věřil jsem, že pokud bych jej naučil pár triků, jak se uvolnit i bez talentu z Genjutsu, jistě by mu to mohl někdy v budoucnu zachránit krk.
Slušností bylo před každým přátelským zápasem podat protivníkovi dva prsty, pokud je přijme a udělá totéž, je jasné, že se jedná o přátelský zápas, který nekončí smrtí, ale porážkou toho druhého. Vítěz nabízí nakonec dva prsty poraženému, tak to bylo, jednoduché, férové a prosté.
Akuma Saito- Buntaichō
// Nu dobrá, myslel jsem, že uděláme kratší série, co se týče ještě krytů a technik zpacifikování, ale když už jste napsali tak krásné posty, nechme to tak.
Další den se blížil ke konci. Bylo jasné, že tenhle výcvik bude trvat ještě dlouho, ale bude se mísit s jinými. Zítra bude na řadě vojenská taktika. Zatím jste dostali volno, musíte zregenerovat.
//Můžete jít kamkoli, ale trénink začne, až se sem oba vrátíte nebo napíšete krátký post, že jste nikam nešli.
Další den se blížil ke konci. Bylo jasné, že tenhle výcvik bude trvat ještě dlouho, ale bude se mísit s jinými. Zítra bude na řadě vojenská taktika. Zatím jste dostali volno, musíte zregenerovat.
//Můžete jít kamkoli, ale trénink začne, až se sem oba vrátíte nebo napíšete krátký post, že jste nikam nešli.
Trochu jsem zalitoval, že jsem se unáhlil a Akumu pochválil, protože se hned vydal mým směrem. Byl jsem samotář a nijak zvlášť jsem o společnost nestál, ale když přišel s tím, že chce pomoct s tréningem, nemohl jsem ho jen tak poslat pryč, to by bylo nekolegiální a navíc nefér. Akuma se mohl v příštích misích stát mým spolubojovníkem a tak jsem si řekl, že bude dobré s ním vycházet co možná nejlépe. Jelikož byl dost přátelský, tak mi to půjde nejspíš samo.
Kývnul jsem na něj a napřáhl jsem pěst,aby si se mnou ťuknul... no on mi podal dva prsty... taky možnost. Jeho gesto jsem opětoval a pak jsem mu pokynul rukama, ať zaútočí. Zvedl jsem ruce, pokrčil jsem kolena a připravil jsem se na jeho útoky. Díval jsem se mu do očí.
"Zkus ty eliminační údery jenom naznačovat, nerad bych skončil jako mrzák. Přeci jen, nevykryju všechno. Když mi dáš do zubů, tak to přežiju, ale přeražený koleno bych asi jen tak nerozdejchal."
Kývnul jsem na něj a napřáhl jsem pěst,aby si se mnou ťuknul... no on mi podal dva prsty... taky možnost. Jeho gesto jsem opětoval a pak jsem mu pokynul rukama, ať zaútočí. Zvedl jsem ruce, pokrčil jsem kolena a připravil jsem se na jeho útoky. Díval jsem se mu do očí.
"Zkus ty eliminační údery jenom naznačovat, nerad bych skončil jako mrzák. Přeci jen, nevykryju všechno. Když mi dáš do zubů, tak to přežiju, ale přeražený koleno bych asi jen tak nerozdejchal."
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Kývnu na souhlas a prohlédnu si Keiga. Byl podstatně vyšší než já, což se dalo čekat, byl starší o mnoho let, ale věděl jsem, že to v boji často není výhodou, protože menší lidé vždy lehčeji proklouznou. Stáli jsme od sebe tak maximálně metr, ne víc, takže se proti němu rozbíhat bylo vážně zbytečné. Byl lepší v Taijutsu než já, což byl druhý fakt, kterým jsem se musel řídit.
"S mojí výškou by bylo nejjednodušší útočit na solár, je to v mojí výšce a nemusím se namáhat s útoky směřujícími víš... Problém je v tom, že by to mohl předvídat, že toto místo bude pro mě nejpřijatelnější pro útok..." Řekl si Akuma a natáhl prsty tak, že dlaně byli připraveny k útoku.
Můj první úder levačkou směřoval do levého prsa, byl to proto, že kdyby se mi již tento úder povedl, přinutil bych ho tím pomocí mé vlastní, ne příliš velké, síly, aby se nebránil levou rukou a měl bych větší šance útočit na solár, kam stejně vedl můj druhý úder, neměl jsem moc na výběr, skákat by nyní bylo netaktické.
Pokud by se mi útok na solár povedl taktéž a Keigo by byl nucen se kvůli ráně předklonit, bylo by na řadě rychlé silné a účinné koleny, směřující ke krku.
Takovýto byl můj plán, ale věděl jsem, že šance na jeho vyplnění jsou minimální, taijutsu nebyl můj odvar čaje, jediné, co mi hrálo nyní do karet byl fakt, že jsem byl schopnem vymýšlet stále nové a nové strategie pro proražení jeho obrany, takto jsem to bral.
Akuma Saito- Buntaichō
Akuma zaútočil na moje levé prso. Nevěděl jsem proč, možná pro to, že si většina lidí myslí, že právě tam se nachází srdce a velice silný úder na srdce může vést k jeho zastavení. První problém ale byl ten, že tam se srdce nenacházelo a druhý že by na to Akuma neměl nejspíš dostatek síly...
Můj postoj vypadal následovně: levá noha a levá ruka(téměř v pravém úhlu, dlaň jsem měl otevřenou) ve předu, pravá noha byla vzadu a levou ruku jsem měl pokrčenou u těla, takže mi kryla žebra na pravé straně a pěst jsem měl u čelisti.
Když zaútočil na to prso, jeho úder jsem jen laxně srazil levačkou z vnějšku do strany, ukročil jsem dozadu a při jeho následovném útoku na solar jsem tam nastavil loket pravé ruky(a poté ho stáhnul zase zpět). Minimum pohybů s maximálním výsledkem.
"Teď sis odzkoušel, jak dobře se mi v tomto postoji kryje trup. Vidíš, že levou rukou jsem schopen odkrýt většinu útoků, vedených na trup, až na pravý bok, který si ale kryju druhou rukou. Taky si všimni, že si pořád udržuju odstup a tou levou rukou si vlastně měřím a udržuju vzdálenost mezi náma.
Naopak hlavu a nohy mám teď velice zranitelné, hlavně levou polovinu obličeje, levé ucho a spánek."
Můj postoj vypadal následovně: levá noha a levá ruka(téměř v pravém úhlu, dlaň jsem měl otevřenou) ve předu, pravá noha byla vzadu a levou ruku jsem měl pokrčenou u těla, takže mi kryla žebra na pravé straně a pěst jsem měl u čelisti.
Když zaútočil na to prso, jeho úder jsem jen laxně srazil levačkou z vnějšku do strany, ukročil jsem dozadu a při jeho následovném útoku na solar jsem tam nastavil loket pravé ruky(a poté ho stáhnul zase zpět). Minimum pohybů s maximálním výsledkem.
"Teď sis odzkoušel, jak dobře se mi v tomto postoji kryje trup. Vidíš, že levou rukou jsem schopen odkrýt většinu útoků, vedených na trup, až na pravý bok, který si ale kryju druhou rukou. Taky si všimni, že si pořád udržuju odstup a tou levou rukou si vlastně měřím a udržuju vzdálenost mezi náma.
Naopak hlavu a nohy mám teď velice zranitelné, hlavně levou polovinu obličeje, levé ucho a spánek."
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Dobrá tedy... rozumím. Řeknu Keigovi a na souhlas kývnu, nová strategie byla na cestě. Takže tedy hlava nebo noha. To byli moje cíle, z těchto dvou cílů jsem si vybral nohu.
Podíval jsem se ještě jednou na Keiga a připravoval se k útoku, měl jsem novou strategii, musel jsem se mu dostat blíže k tělu a zároveň předtím nějak narušit jeho obranu.
Jelikož jsem byl v dobré vzdálenosti tím, že o kousek odstoupil, došel na řadu "low kick" mířený do vnitřní strany stehenní, docela bolestivé místo, dokonce více než do vnější strany stehenní. Ale mohl jsem využít právě tohoto kroku, protože jeho defenzivní postavení s nohama ne příliš blízko u sebe a s předkročením bylo jednoduché i pro laika, jakým jsem já. Pokud by se mi tento kop povedl, byla by to zlomová chvíle, kdy by se jeho defenzivita mohla prolomit a otevřít se tak ráně, kterou jsem pro něj chystal. Pokud mi úder vyšel, neváhal jsem a vyskočil do úrovně jeho hlavy, kde bych použil loket jako útočný prostředek pro útok na levou stranu obličeje, na spánek, přesněji řečeno. Jelikož měl masku, ani jsem nečekal, že by mu mohla tato slabá rána ode mě cokoli udělat, ale pokud šlo o praxi bojového umění, řekl bych, že jsem na tom byl čím dál tím lépe.
Akuma Saito- Buntaichō
(nevím přesně, kterou nohou jsi útočil a na jakou si útočil, ale jelikož k mé zadní by si se dostal těžko a na přední se ti bude nejlépe útočit tvojí levou přední, budu z toho vycházet)
Přenesl jsem váhu na zadní nohu a koleno levé nohy jsem zvedl(bylo to spíš rychlé cuknutí, než zvednutí) tak vysoko, abych mohl holení krýt jeho kop. Akuma mohl pocítit tupou bolest, když jeho kop narazil do mého holenního chrániče(součásti mého brnění). Svou zvedlou nohu jsem se pokusil co nejrychleji dát zase zpátky, takže by to mělo vypadat tak, že jsem s tou nohou jen cuknul nahoru a dolu.
Pokud i přes to Akuma vyskočil a zaútočil loktem, stáhl jsem levou ruku k hlavě, abych jí kryl(tím pádem jsem odkryl levou část trupu a levý bok), udělal jsem rychlý úkrok do strany, směrem k Akumovi(ale na druhou stranu, než je ruka, kterou útočil) a ještě ve vzduchu(pokud to stihnu) se ho pokusím úderem otevřené dlaně do trupu srazit k zemi. Zkusím si pojistit to, že nedopadne na nohy a přední nohou mu je zkusím podrazit. Jedná se vlastně o takový dvojhmat, i když jsem v dost zranitelné pozici(stojím jen na pravé noze a kryju se jen pravou rukou, levá noha a ruka útočej)
Pokud se můj útok povede, podám Akumovi ruku a pomůžu mu na nohy.
"Máš tu nohu v pohodě? Dneska bych toho už radši nechal, jsem nějakej unavenej. Pokračovat můžeme zase zítra."
Přenesl jsem váhu na zadní nohu a koleno levé nohy jsem zvedl(bylo to spíš rychlé cuknutí, než zvednutí) tak vysoko, abych mohl holení krýt jeho kop. Akuma mohl pocítit tupou bolest, když jeho kop narazil do mého holenního chrániče(součásti mého brnění). Svou zvedlou nohu jsem se pokusil co nejrychleji dát zase zpátky, takže by to mělo vypadat tak, že jsem s tou nohou jen cuknul nahoru a dolu.
Pokud i přes to Akuma vyskočil a zaútočil loktem, stáhl jsem levou ruku k hlavě, abych jí kryl(tím pádem jsem odkryl levou část trupu a levý bok), udělal jsem rychlý úkrok do strany, směrem k Akumovi(ale na druhou stranu, než je ruka, kterou útočil) a ještě ve vzduchu(pokud to stihnu) se ho pokusím úderem otevřené dlaně do trupu srazit k zemi. Zkusím si pojistit to, že nedopadne na nohy a přední nohou mu je zkusím podrazit. Jedná se vlastně o takový dvojhmat, i když jsem v dost zranitelné pozici(stojím jen na pravé noze a kryju se jen pravou rukou, levá noha a ruka útočej)
Pokud se můj útok povede, podám Akumovi ruku a pomůžu mu na nohy.
"Máš tu nohu v pohodě? Dneska bych toho už radši nechal, jsem nějakej unavenej. Pokračovat můžeme zase zítra."
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Jakmile mi nevyšel kop, celá moje taktika byla k ničemu, jelikož na tom kopu se celá zakládala. Odkulhal jsem o krok zpět. Byl velice dobrý v obraně a byl jsem si jistý, že v útoku bude ještě lepší, koneckonců, nejlepší obranou byl vždycky útok, u něj to určitě platilo také.
Souhlasím, pokračovat můžeme i příště, díky mockrát, myslím, že jsem něco pochytil, kdybych ti mohl nějak pomoci, máš to u mě.
Jakmile skončíme se soubojem, už mě noha moc nebolí, ještě že mám tak malou sílu. První bolest však byla velmi intenzivní. Necítil jsem se moc unaveně, ale i tak jsem se šel vykoupat, a spát, protože tělo regenerovat po posledních dnech potřebovalo velmi. Jakmile nás ráno probudili na poslední část tréninku, což byla strategie, převlékl jsem se opět do ANBU výstroje a šel jsem na cvičiště splnit poslední část tréninku.
Akuma Saito- Buntaichō
"Měj se." Řekl jsem Akumovi když odcházel. Sice jsem mu nelhal a unavený jsem byl, ale potřeboval jsem ještě něco nacvičit. Chybělo mi břicho a triceps.
Ze všeho nejdřív jsem vyskočil na bradla a začal jsem na nich klikovat, 4x10, jako vždycky. Potom jsem šel na horní kladku, dal jsem si tam třicet kilo a začal jsem ji stahovat dolu. Nakonec jsem si vzal patnácti kilovou jednoručku, zvedl jsem ruku nad hlavu a začal jsem ji pokrčovat tak, abych dal činku za záda. Pak jsem ruce vystřídal.
Potom jsem provedl svojí speciální sérii na břicho. Třicet krátkých sed lehů, třicet dlouhých, potom svíčky, sklapovačky, koloběžka, šikmý sed lehy a nakonec jsem si vylezl na bradla a zvedal jsem nohy. Nejdřív rovně, potom do stran.
Pak jsem se šel osprchovat, najíst a následoval odpočinek, studium technik ze svitků a spánek.
Musím se Akumi co nejdřív zeptat na to, jak je na tom s tím učením technik. Já zvládl teprve tu eliminační pečeť a Kanashibari no jutsu...SAKRA! Dyť já ještě nemám tu pečeť na jazyku!
Vyběhl jsem z pokoje jako střela. Uplně mi to vypadlo. Došel jsem si za nadřízenými a zdělil jsem jim, že jsem prostě zapomněl přijít, když se ty pečetě udělovali hromadně. Radost z toho moc neměli, ale nakonec mě zavedli za někým, kdo to měl nejspíš na starosti a ten mi na jazyk umístil pečeť, která mi zabrání vyzradit informace, které by v cizích rukou byli pro vesnici nebezpečné.
Necítil jsem žádnou změnu, kromě bolesti na jazyku, ale ta později přešla.
Vydal jsem se zpět do pokoje, usnul jsem a vzbudili mě až ráno.
Ráno jsem rychle vykonal hygienu, oblíkl jsem si zbroj, zbraně a masku a vyrazil jsem rychlým krokem na místo, kde jsme měli nástup, abychom si vyslechli dnešní úkoly. Postavil jsem se k ostatním a v pozoru jsem čekal na nařízení.
Ze všeho nejdřív jsem vyskočil na bradla a začal jsem na nich klikovat, 4x10, jako vždycky. Potom jsem šel na horní kladku, dal jsem si tam třicet kilo a začal jsem ji stahovat dolu. Nakonec jsem si vzal patnácti kilovou jednoručku, zvedl jsem ruku nad hlavu a začal jsem ji pokrčovat tak, abych dal činku za záda. Pak jsem ruce vystřídal.
Potom jsem provedl svojí speciální sérii na břicho. Třicet krátkých sed lehů, třicet dlouhých, potom svíčky, sklapovačky, koloběžka, šikmý sed lehy a nakonec jsem si vylezl na bradla a zvedal jsem nohy. Nejdřív rovně, potom do stran.
Pak jsem se šel osprchovat, najíst a následoval odpočinek, studium technik ze svitků a spánek.
Musím se Akumi co nejdřív zeptat na to, jak je na tom s tím učením technik. Já zvládl teprve tu eliminační pečeť a Kanashibari no jutsu...SAKRA! Dyť já ještě nemám tu pečeť na jazyku!
Vyběhl jsem z pokoje jako střela. Uplně mi to vypadlo. Došel jsem si za nadřízenými a zdělil jsem jim, že jsem prostě zapomněl přijít, když se ty pečetě udělovali hromadně. Radost z toho moc neměli, ale nakonec mě zavedli za někým, kdo to měl nejspíš na starosti a ten mi na jazyk umístil pečeť, která mi zabrání vyzradit informace, které by v cizích rukou byli pro vesnici nebezpečné.
Necítil jsem žádnou změnu, kromě bolesti na jazyku, ale ta později přešla.
Vydal jsem se zpět do pokoje, usnul jsem a vzbudili mě až ráno.
Ráno jsem rychle vykonal hygienu, oblíkl jsem si zbroj, zbraně a masku a vyrazil jsem rychlým krokem na místo, kde jsme měli nástup, abychom si vyslechli dnešní úkoly. Postavil jsem se k ostatním a v pozoru jsem čekal na nařízení.
Keigo Nakagami- ANBU
Následující den probíhal v klidu. Tedy, kromě ranní rozcvičky a zopakování předchozí lekce. Opět se před vás postavil důstojník.
"Dnes budeme cvičit taktiku, a to jak celkovou, tak specifickou pro různá prostředí..."
Stáhl několik tabulí, na kterých byly předkreslené formace, a vzal do ruky ukazovátko.
"Začneme s posunkováním. Ano, někdo může namítnout, že máme vysílačky, ale v nouzových situacích ji má pouze velitel, ostatní mají jen přijímač, v těch nejhorších situacích jsou vysílačky vyřazeny. V takových případech musíte vědět, jak se domluvit, jak chápat rozkazy. Na prvním obrázku vidíte, jak se značí objekty ve vašem zorném poli... Zapisujte si."
Velitel ukazoval různé, s trochou fantazie i logické obrázky, kde figurant naznačoval pohyby rukou, případně jen prstů. Nebylo to nic těžkého - pěst byla dům, hrana otevřené dlaně byl člověk (prsty byly různé počty, s tím, že pravá ruka byly desítky, levá jednotky), ukázání si na oči znamenalo vidím, zamávání rukou před očima naopak "nevidím ho", ukázání na zem znamenalo stojící, náznak rukou doprava v pohybu.
Následovaly velitelské znaky, většinou rozkazy, jako "stát, střechy, obklíčit" atd. Tyto znaky se lišily od "pozorovacích" zvednutým malíčkem, protože i velitel mohl vidět a rozkazovat.
"Dotazy?" zeptal se velitel.
//Omlouvám se, delší post nestihnu, tak mi tu kdyžtakněčím kratším potvrďte, že dáváte pozor :-D
"Dnes budeme cvičit taktiku, a to jak celkovou, tak specifickou pro různá prostředí..."
Stáhl několik tabulí, na kterých byly předkreslené formace, a vzal do ruky ukazovátko.
"Začneme s posunkováním. Ano, někdo může namítnout, že máme vysílačky, ale v nouzových situacích ji má pouze velitel, ostatní mají jen přijímač, v těch nejhorších situacích jsou vysílačky vyřazeny. V takových případech musíte vědět, jak se domluvit, jak chápat rozkazy. Na prvním obrázku vidíte, jak se značí objekty ve vašem zorném poli... Zapisujte si."
Velitel ukazoval různé, s trochou fantazie i logické obrázky, kde figurant naznačoval pohyby rukou, případně jen prstů. Nebylo to nic těžkého - pěst byla dům, hrana otevřené dlaně byl člověk (prsty byly různé počty, s tím, že pravá ruka byly desítky, levá jednotky), ukázání si na oči znamenalo vidím, zamávání rukou před očima naopak "nevidím ho", ukázání na zem znamenalo stojící, náznak rukou doprava v pohybu.
Následovaly velitelské znaky, většinou rozkazy, jako "stát, střechy, obklíčit" atd. Tyto znaky se lišily od "pozorovacích" zvednutým malíčkem, protože i velitel mohl vidět a rozkazovat.
"Dotazy?" zeptal se velitel.
//Omlouvám se, delší post nestihnu, tak mi tu kdyžtakněčím kratším potvrďte, že dáváte pozor :-D
Posadil jsem se ve výcvikové místnosti a sledoval jsem tabule.
Sakra.... proč mi nikdo neřekl, že si mám vzít tužku a papír, nebo svitek?...
Takový věci jsem s sebou běžně prostě nenosil. Heslo "vždy připraven" mě teď nějak zklamalo.
Pokrčil jsem rameny a dával jsem jen pozor. Počkal jsem, až to ty vedle mě budou mít napsaný a poprosil jsem je o papír z bločku a tužku, abych to mohl rychle načmárat.
Když jsem měl dokresleno a popsáno, dál jsem začal dávat pozor a postup vždy opakoval.
Sakra.... proč mi nikdo neřekl, že si mám vzít tužku a papír, nebo svitek?...
Takový věci jsem s sebou běžně prostě nenosil. Heslo "vždy připraven" mě teď nějak zklamalo.
Pokrčil jsem rameny a dával jsem jen pozor. Počkal jsem, až to ty vedle mě budou mít napsaný a poprosil jsem je o papír z bločku a tužku, abych to mohl rychle načmárat.
Když jsem měl dokresleno a popsáno, dál jsem začal dávat pozor a postup vždy opakoval.
Keigo Nakagami- ANBU
Akuma Saito
Když jsme došli na místo, kde se mělo odehrávat dnešní vyučování, usadil jsem se a pozorně sledoval důstojníka, který začal nám, začátečníkům, vysvětlovat vše, co bylo třeba vědět. Strategie, formace, zkratky, to vše se do nás nyní snažili dostat a abych pravdu řekl, nepřišlo mi to nijak těžké ani složité, stačilo jen dávat pozor a mít dobrou paměť, pak to šlo samo. V praxi se to však každý jisto jistě naučí nejlépe.
Když se zeptal důstojník, zda-li máme nějaké dotazy, nezvedal jsem ruku, žádné jsem totiž neměl. Bylo mi vše jasné a co jsem nepochytil nyní mi oni stejně znovu nevysvětlí, chtělo se na to ještě jednou před spaním podívat, pak bych ty všechny znaky a klikiháky znát mohl, taktiky se dali taktéž a formace... vycházeli z logických principů, nechápal jsem, jak to někdo může nechápat.
// Sorry za krátkej post, ale nenapadá mě, co k tomu dopsat.
Akuma Saito- Buntaichō
//Bohatě stačí
Všichni vehementně psali a důstojník měl radost. O dopolední vyučování tedy bylo postaráno. Před obědem byl opět tvrdý trénink úderů a kopů, aby se vám protáhlo tělo, po obědě ale následovala druhá taktická část a tou byla taktická mapa.
Přišli jste do místnosti, kde na stole ležela přesná mapa Kirigakure, včetně odpadových kanálů, potrubí a tak dále. Hned vedle ležela i plastická mapa Kirigakure a na zdi visela ohromná mapa Země Vody.
Důstojník se před vás postavil a řekl:
"Tohle bude nejdůležitější část výcviku. V týmu vždy musíte skloubit plánovanou formaci a vlastní úvahu. Je to velice těžké, obě tyto věci samostatně mají své výhody a nevýhody.
Držet se předepsaného vzorce při nahánění nepřítele znalého ANBu postupů může být kontraproduktivní. Na druhou stranu pokud se držíte vzorce následování, vaši spolubojovníci ví, kde zrovna jste nebo kde přibližně byste měli být.
Pokud se začnete řídit vlastní vůlí, zmatete jak nepřítele, tak velitele. Opravdu dobrý ANBu si dokáže pamatovat vzorec, který se rozkázal na začátku, ví, kde má být, a pokud je pronásledování neúspěšné, urychleně se vrací, aby nedělal veliteli v hlavě bordel."
Důstojník pak začal pokládat na mapu figurky a popisovat standartní vzorce při pronásledování, sabotáži, obraně vesnice, útěku atd.
Toto "cvičení" bylo velice těžké na myšlení a zapamatování, nicméně opět jste měli možnost dělat si poznámky a byli jste upozorněni, že v následujících dnech a týdnech vám budou vzorce vtloukány do hlav, takže nemusíte mít starost.
Všichni vehementně psali a důstojník měl radost. O dopolední vyučování tedy bylo postaráno. Před obědem byl opět tvrdý trénink úderů a kopů, aby se vám protáhlo tělo, po obědě ale následovala druhá taktická část a tou byla taktická mapa.
Přišli jste do místnosti, kde na stole ležela přesná mapa Kirigakure, včetně odpadových kanálů, potrubí a tak dále. Hned vedle ležela i plastická mapa Kirigakure a na zdi visela ohromná mapa Země Vody.
Důstojník se před vás postavil a řekl:
"Tohle bude nejdůležitější část výcviku. V týmu vždy musíte skloubit plánovanou formaci a vlastní úvahu. Je to velice těžké, obě tyto věci samostatně mají své výhody a nevýhody.
Držet se předepsaného vzorce při nahánění nepřítele znalého ANBu postupů může být kontraproduktivní. Na druhou stranu pokud se držíte vzorce následování, vaši spolubojovníci ví, kde zrovna jste nebo kde přibližně byste měli být.
Pokud se začnete řídit vlastní vůlí, zmatete jak nepřítele, tak velitele. Opravdu dobrý ANBu si dokáže pamatovat vzorec, který se rozkázal na začátku, ví, kde má být, a pokud je pronásledování neúspěšné, urychleně se vrací, aby nedělal veliteli v hlavě bordel."
Důstojník pak začal pokládat na mapu figurky a popisovat standartní vzorce při pronásledování, sabotáži, obraně vesnice, útěku atd.
Toto "cvičení" bylo velice těžké na myšlení a zapamatování, nicméně opět jste měli možnost dělat si poznámky a byli jste upozorněni, že v následujících dnech a týdnech vám budou vzorce vtloukány do hlav, takže nemusíte mít starost.
Když jsme skončili s přednáškou o formacích a znacích, vzal jsem si všechny papírky, co jsem načmáral a šel jsem si je uklidit do malé skříňky na osobní věci, kterou jsme měli u postele.
Během té pauzy jsem si taky obstaral vlastní blok a tužku, abych nemusel o někoho pořád somrovat.
Po krátkém fyzickém tréningu jsem se šel naobědvat a pak jsme šli na druhou taktickou část.
Poslouchal jsem a jen tak na hrubo jsem si kreslil mapky, panáčky a šipky s jejich pohyby.
Během té pauzy jsem si taky obstaral vlastní blok a tužku, abych nemusel o někoho pořád somrovat.
Po krátkém fyzickém tréningu jsem se šel naobědvat a pak jsme šli na druhou taktickou část.
Poslouchal jsem a jen tak na hrubo jsem si kreslil mapky, panáčky a šipky s jejich pohyby.
Keigo Nakagami- ANBU
Strana 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Anbu velitelství
» Velitelství ANBU
» ANBU velitelství a vězení
» Yoshita [ANBU]
» Nao Okumura [ANBU]
» Velitelství ANBU
» ANBU velitelství a vězení
» Yoshita [ANBU]
» Nao Okumura [ANBU]
Naruto Stories: Go on - Revival :: RPG hra :: NS - Revival :: Herní místnosti :: Mizu Renmei :: Kirigakure
Strana 3 z 5
Povolení tohoto fóra: